Het wordt vaak onderschat hoeveel invloed schoenen hebben op jouw productiviteit tijdens werk. Niet alleen is het belangrijk om comfortabele schoenen te hebben, het is ook belangrijk om na te denken over hoe jouw outfit overkomt en hoe veilig jouw werkschoenen zijn. 

 

Comfort

Comfort is misschien wel één van de belangrijkste aspecten van werkschoenen. Je moet er vaak een hele dag op kunnen lopen, waardoor het fijn is als je geen last krijgt van je voeten. Voor vrouwen kan het soms wel zo zijn dat je hakken aan moet doen onder een mantelpakje bijvoorbeeld, maar zorg dan wel dat je kwalitatieve hakken draagt. En als je veel moet lopen, is het misschien verstandig om ook platte schoenen mee te nemen. Voor zwaarder werk zoals in de bouw of in de horeca, is het vaak slim om stevige schoenen te dragen zodat je er goed op kunt staan en op kunt lopen. Voor goede werkschoenen kun je eens kijken bij Grisport. Dit merk heeft veel kwalitatieve mogelijkheden.

 

Veiligheid

Naast comfort is veiligheid van werkschoenen ook essentieel. Voor sommige werktaken is het belangrijk dat je jouw lichaam beschermt. Goede bedrijfskleding kan hier veel aan bijdragen. Als je bijvoorbeeld veel in de zon werkt, is het een goed idee om je huid goed te bedekken. Wanneer je met zware materialen werkt, kan het juist  slim zijn om bijvoorbeeld werkschoenen te dragen met een stalen neus. In de horeca gaat het juist weer om hygiëne, maar wil je ook schoenen waar je de hele dag op kunt staan/lopen. Je wilt ook niet dat je jezelf makkelijk kunt verbranden in de keuken. Zo zijn er veel aspecten waar je op kunt letten wat betreft werkkleding/werkschoenen om ervoor te zorgen dat jij veilig te werk gaat.

 

Professioneel

Het is ook nooit een verkeerd idee om voor jezelf na te gaan wat je uit wilt of moet stralen op werk. Wanneer jij bijvoorbeeld vaak gesprekken hebt met belangrijk partners of klanten, dan kan het slim zijn om een outfit te kiezen die jou zelfverzekerd maken en er professioneel uit ziet. Dan kunnen hakken voor vrouwen een goede keuze zijn en voor mannen is het dan mooi om nette, lage schoenen te kiezen. Maar wanneer je juist een echte klusjesman bent en je wilt een klant binnenhalen, dan kun je juist schoenen kiezen die goed bij jouw zware werk passen zodat de klant kan zien dat jij professioneel en veilig te werk gaat. Zorg er dan wel voor dat jouw werkshirts, werkjassen en werkbroeken ook goed bij jouw vak passen. Zo maak je het plaatje compleet!