Natuurmens

Ik vraag me met enige regelmaat af hoe het is om in de natuur te wonen. De stad heeft natuurlijk zo zijn voordelen. Er zijn altijd winkels vlakbij, als je ergens heen wil ben je er zo en je bent ook zelf goed bereikbaar. Daarnaast is er altijd wat te doen en aangezien ik vaak voor een feestje tot diep in de nacht de stad in ben zou je wel kunnen stellen dat ik een echte stadsbewoner ben. Maar wat lijkt het me lekker rustig soms zo in de natuur! Toevallig zijn we net terug van een weekje fietsen in het zuiden van Nederland, vlakbij het drielandenpunt. En dat was me toch ontspannend! De lucht lijkt schoner, dieren hebben alle ruimte en elk huis heeft een tuin.

Koeienvlaai

Grote voordelen dus. Maar ook een flink nadeel: je schoenen gaan er aan. Waar je in de stad 99% van de tijd op asfalt loopt, loop je hier een groot deel van de tijd in de weilanden, in het gras, of in de berm. En geloof me, dat vinden je schoenen NIET leuk. Ik, als naïef stadsmens, had mijn nieuwe Floris van Bommel schoenen aan, want ik ging er van uit dat er hier ook overal wel asfalt zou zijn. Op een gegeven moment besloten we door te steken dwars door een weiland om een stukje af te snijden. En ik ging faliekant door de koeienvlaai heen. Ik kan je vertellen dat dat geen aanrader is, het zat overal. Huilen! Echt enorm smerig! Ik ben linea recta doorgelopen naar een sloot en heb ze thuis in een emmer water gegooid, maar vond het idee zo vies dat we toch maar naar de winkel gingen voor nieuwe.

Twee paar schoenen

En raad eens? Tijdens een dagtripje naar de stad bleken ze gewoon Van Bommel schoenen te verkopen.  Ik wou eerst de exacte versie van mijn huidige schoenen, maar mijn makker praatte me toch om om een ander paar te kopen.  Ik ben voor een leren, bruin paar gegaan. Met gladde zool, dan voorkom ik bovengenoemd probleem. Overigens besloot mijn makker op een nobele missie te gaan: hij dacht dat hij de oude nog wel zou kunnen redden. En dat is gelukt! Hij heeft ze gewassen, opgeboend, het leer opnieuw gesmeerd en ze zien er eerlijk gezegd schoner uit dan voordat we aan deze vakantie begonnen. Dit was overigens waarschijnlijk puur uit schuldgevoel, want het was zijn idee om door een weiland te gaan baggeren.