De tweede lockdown is een feit. Ons leven is weer aan de banden gelegd. De horeca is al weer twee weken dicht en werken doen we zo veel mogelijk thuis. En met de oplopende cijfers dreigt nu zelfs een avondklok.

We hoeven de deur nu niet meer uit. Sterker nog: het wordt ons aanbevolen om niet meer de deur uit te gaan. Waar je voorheen misschien een luie bankhanger was, ben je nu een held. Maar dan wel een held op sokken. Want met al die thuis blijf dagen kiezen we lekker voor de meest comfortabele kleding die er in onze kast hangt. Voor wie hoef je immers nog een goede indruk te maken?

 Sommige mensen beklagen zich over het feit dat hun man er niet meer zo verzorgd uit ziet als voor de pandemie. Maar ik zeg: geniet er van nu het nog kan. Er zitten nog genoeg dagen in het verschiet wanneer je je wel weer op je best moet kleden. Dus omarm in deze periode maar je comfortabele stay at home look. Hoe rock je nou de ultieme ‘daddy at home’ look?

T-shirtjes

Nu je de business uitstraling achterwege hebt gelaten, kun je je ouderwetse t-shirts weer uit de kast halen. Je weet wel, die geeky shirts met logo’s waar je vroeger zo trots op was. Het uitkiezen van je shirt is een simpel proces: als er een t-shirt op de grond ligt naast het bed, en het stinkt niet, heb je je outfit al te pakken. Ligt er geen shirt op de grond, of moet deze toch wel de was in? Dan pak je het bovenste shirt op je stapel in de kast. Easy-peasy!

Plain-hoodies

Ik heb niets tegen pull-overs, jumpers, colls, of andere ‘degelijke’ truien. Maar als ik dan mag kiezen voor comfort, kies ik de hoodie. Toegegeven, de hoodie ziet er misschien niet heel flatteus uit. Maar ze hebben veel praktische voordelen. In de buidel kan je altijd je telefoon of zakdoekjes bij de hand houden. En als het koud in huis is, knoop je de koortjes wat strakker dicht.

Pantoffels

Een aankoop waarvan veel mannen denken dat ze hem niet hoeven doen: heren pantoffels ! Er is niets lekkerders dan een paar zachte kussentjes die de hele dag lang jouw voeten heerlijk warm houden. Met een beetje zool heb je zelfs nog wat ondersteuning voor je voet. Pantoffels zijn er in allerlei soorten en maten. Sommige zijn nog verrassend stijlvol. Maar de fijnste pantoffel is simpelweg heerlijk warm.